De berichten en columns in dit archief zijn gemaakt vóór verpleegkundigen en dóór verpleegkundigen. Je vindt hier informatie over verplegen en m.n. verplegen in de psychiatrie. Maar ook gezondheid en gezondheidszorg komen aan bod en verder alles wat met het beroep van verpleegkundige te maken heeft. Lees verder over de archieven >>


dinsdag 25 maart 2008

Rijk zonder geld en zonder perfecte gezondheid

Van de week was er een patiƫnt bij mij op de afdeling. Ik moest hem beloven dat ik later met een rijke man ga samenwonen. Vanwege mijn slecht betaalde baan. En nee, ga niet voor minder.
Is geld dan zo belangrijk? Op het moment niet. Ik heb mijn huisje, katje, baan, familie, vrienden en geniet. Ik geniet van bijna elke dag. Ik geniet van mijn narcissen op tafel, van mijn lieve, maar ondeugende kater die op m'n schoot springt. Ik geniet van mijn werk als Verpleegkundige op de cardio. Ik geniet van mijn ouders die altijd voor me klaarstaan en af en toe met een hele leuke verrassing komen zoals een tuinmeubelset. Voor hen wat minder rijke dochter. Maar eigenlijk is de enige reden dat ik wat minder rijk ben, mijn gezondheid. Sinds vorige week werk ik eindelijk weer fulltime.
Mijn pijn is nog steeds aanwezig en de verwachting is niet dat dit binnenkort anders zal zijn. Maar ik leef en geniet van mijn rijke leven. Want dat is het! Rijk zonder geld en zonder perfecte gezondheid.


<< naar Verpleegkunde & Psychiatrie