De berichten en columns in dit archief zijn gemaakt vóór verpleegkundigen en dóór verpleegkundigen. Je vindt hier informatie over verplegen en m.n. verplegen in de psychiatrie. Maar ook gezondheid en gezondheidszorg komen aan bod en verder alles wat met het beroep van verpleegkundige te maken heeft. Lees verder over de archieven >>


vrijdag 28 december 2007

Scheurkalender Psychiatrie 2008

SCIP geeft voor het derde jaar op rij de Scheurkalender van de Psychiatrie uit. Een hartstikke leuke kalender met grappen en grollen van cliënten. Iedere dag een lach of een traan. Het is nog niet te laat. Bestellen!

vrijdag 21 december 2007

Verpleegpost forum weer actief!

De verpleegpost heeft eindelijk weer een forum, of beter gezegd een discussiegroep. Het oude forum is helaas ten onder gegaan aan spam en is gesloten. Hopelijk hebben we daar nu geen last meer van en wordt het een levendige discussiegroep!

donderdag 6 december 2007

Kerst in de Z

Beste mensen, Sinterklaas heeft het land weer verlaten. De leefgroepen, gezinsvervangende tehuizen en zelfstandige woningen worden in kerstsfeer gebracht. Op veel plaatsen in het land worden dan ook leuke activiteiten georganiseerd, rond het thema Kerst. Het zou leuk zijn om ervaringen en leuke ideeën uit te wisselen. Zodat er dit jaar misschien eens iets geheel nieuws georganiseerd kan worden. Kortom: deel je ervaringen, deel je kennis en deel je ideeën. Maak het voor iedereen een verrassende en vooral leuke kerst.
Heb je iets leuks? Heb je tips? Heb je leuke links? Heb je leuke ideeën? Zet ze hier op de site (zie de tap 'meedoen') en geef de kerst wat nieuws.

Oproep aan iedereen in de Z

Hierbij ook een vernieuwde oproep aan iedereen die zich betrokken voelt bij de zorg aan mensen met een verstandelijke handicap om zijn/haar kennis en ervaring te delen met de beroepsgroep. Dus: heb je interessant nieuws? Weet je iets over (leuke, verrassende, bijzondere) ontwikkelingen? Laat het ons weten!

dinsdag 4 december 2007

Welkom Rob Schrijver!

Sinds deze week heeft de Z-verpleegpost haar eerste redactielid: Rob Schrijver, docent verpleegkunde bij het Instituut Defensie Geneeskundige Opleidingen (IDGO), Z-verpleegkundige en mede-auteur van educatieve boeken over de zorg aan mensen met een verstandelijke handicap. Rob zal zowel schrijven voor het weblog als de column.


<< naar Verpleegkunde & Psychiatrie