De berichten en columns in dit archief zijn gemaakt vóór verpleegkundigen en dóór verpleegkundigen. Je vindt hier informatie over verplegen en m.n. verplegen in de psychiatrie. Maar ook gezondheid en gezondheidszorg komen aan bod en verder alles wat met het beroep van verpleegkundige te maken heeft. Lees verder over de archieven >>


zaterdag 24 februari 2007

Nachtdienst

Ik zit in de nacht.
Dat is erg leuk als iedereen slaapt. Niet dat het voor mij vervelend is als de patiënten niet slapen, maar wel voor hen zelf.
Twee patiënten waren erg benauwd en konden daardoor niet slapen.
Ik kon helaas niets voor ze betekenen, behalve een praatje.
Zuurstof mocht niet hoger, slaaptablet mag niet in verband met de longproblemen die ze hebben (slaaptablet kan ademhalingsdepressies veroorzaken) en extra vernevelen wilden ze allebei niet.
Ik vind nachtdiensten erg leuk om te doen omdat je op de patiënten let.
Tijdens mijn eerste rondje zet je alle tv's uit die nog aan staan van patiënten die in slaap zijn gevallen, je helpt ze in een comfortabele houding en daarna is de kunst om zo zachtjes mogelijk te doen tijdens de rondjes zodat ze niet wakker worden.
Als de (meeste) patiënten dan goed hebben geslapen, ben ik tevreden.
Ondertussen heb ik dan gelet op de infusen en de antibiotica en dit natuurlijk ook zo zachtjes mogelijk.
Leuk werk, als ze maar goed slapen.
Ik ga me nog eens verdiepen in wat tips om beter te slapen.
Dan kan ik vanavond weer goed voorbereid naar mijn werk en hopelijk iedereen een goede nachtrust bezorgen.


<< naar Verpleegkunde & Psychiatrie