De berichten en columns in dit archief zijn gemaakt vóór verpleegkundigen en dóór verpleegkundigen. Je vindt hier informatie over verplegen en m.n. verplegen in de psychiatrie. Maar ook gezondheid en gezondheidszorg komen aan bod en verder alles wat met het beroep van verpleegkundige te maken heeft. Lees verder over de archieven >>


zondag 21 januari 2007

Waarom heb ik hiervoor gekozen?

Laatst belde een mevrouw vanaf het toilet. Toen ik bij haar kwam zat heel het toilet en zij zelf onder de ontlasting. Zij was aan de diarree en kon het toilet niet op tijd bereiken. Ik merkte dat zij zich schaamde en vertelde haar dat zij hier niks aan kon doen en dat het iedereen had kunnen overkomen. Ik heb haar gewassen en het toilet schoongemaakt. Een andere patiƫnt zag mij het toilet schoonmaken. Toen ik later bij haar kwam, vroeg ze hoe oud ik ben.
Eenentwintig jaartjes jong vertelde ik haar.
'Kind je bent zo jong en dan doe je zo'n zwaar beroep, waarom toch?' reageerde zij.
Ik vertelde haar dat ik dit beroep doe om mensen te helpen en dat het juist heel fijn is om iemand te verzorgen, ook als zij 'een ongelukje' heeft gehad. Het is een dankbaar beroep.
'Jij zal een goede verpleegkundige worden, je hebt de juiste motivatie'.
Door (onder andere) dit soort gesprekjes weet je weer waarom je voor dit beroep hebt gekozen, dan vergeet je de minder leuke kanten van het beroep.


<< naar Verpleegkunde & Psychiatrie