De berichten en columns in dit archief zijn gemaakt vóór verpleegkundigen en dóór verpleegkundigen. Je vindt hier informatie over verplegen en m.n. verplegen in de psychiatrie. Maar ook gezondheid en gezondheidszorg komen aan bod en verder alles wat met het beroep van verpleegkundige te maken heeft. Lees verder over de archieven >>


vrijdag 26 januari 2007

Eind scriptie

In juni diplomeer ik. Eindelijk mijn diploma!
Maar nu eerst concentreren op mijn scriptie. Samen met vijf andere leerling verpleegkundigen maken wij een scriptie over de zorg voor zorgvragers die bekend zijn met alcoholabuses. Dit onderwerp hebben wij gekozen omdat we ervaren hebben in de praktijk dat er vaak onprofessioneel om wordt gegaan met patiënten met alcoholabuses. Als er een opname wordt aangekondigd met de opname indicatie: alcohol intoxicatie, hoor je vaak de volgende opmerking: "O, heb je er weer één, zo'n zuiplap, gadver". Patiënten die in de voorgeschiedenis bekend zijn met alcoholabuses en opgenomen worden voor iets heel anders, worden toch anders bekeken en/of behandeld.
Dit kan natuurlijk niet. Als verpleegkundige verleen je professionele zorg. Zonder vooroordelen en zonder voorkeursbehandeling.
Het doel van onze scriptie: de zorg voor patiënten met alcoholabuses verbeteren.

Vanavond ga ik de nacht in. Er ligt een patiënt bekend met alcoholabuses. Zij staat bekend om haar onrustigheid 's nachts.


<< naar Verpleegkunde & Psychiatrie