De berichten en columns in dit archief zijn gemaakt vóór verpleegkundigen en dóór verpleegkundigen. Je vindt hier informatie over verplegen en m.n. verplegen in de psychiatrie. Maar ook gezondheid en gezondheidszorg komen aan bod en verder alles wat met het beroep van verpleegkundige te maken heeft. Lees verder over de archieven >>


dinsdag 13 juni 2006

Muziek maakt slim

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het beoefenen van een muziekinstrument niet alleen bij kinderen, maar ook bij ouderen de hersenfunctie positief stimuleert. Het aanleren van nieuwe vaardigheden, zoals het leren noten lezen en gehoor van verschillende tonen maken dat hersenfuncties zodanig worden gestimuleert dat de neuronale verbindingen in de hersenen verbeteren. Dit terwijl deze normaliter afsterven bij onvoldoende prikkels, zoals bij het achter de bekende geraniums blijven zitten.

zaterdag 3 juni 2006

Columnist/Redacteur gezocht

Helaas is Krik gestopt en komen er dus geen nieuwe avonturen meer van zuster Hartezeer, de Kolonel en beschermvrouwe Lucia de B. .... Wil je dat Krik terugkomt? Reageer!


Heb je interesse in het schrijven van columns? En eventueel ook korte berichtjes voor het weblog?
Kijk dan hier.


<< naar Verpleegkunde & Psychiatrie