De berichten en columns in dit archief zijn gemaakt vóór verpleegkundigen en dóór verpleegkundigen. Je vindt hier informatie over verplegen en m.n. verplegen in de psychiatrie. Maar ook gezondheid en gezondheidszorg komen aan bod en verder alles wat met het beroep van verpleegkundige te maken heeft. Lees verder over de archieven >>


donderdag 8 mei 2003

Snijden in het ziekenfonds

CDA, VVD en D66 willen één miljard euro snijden in het ziekenfondspakket. De nieuwe minister van Volksgezondheid moet beslissen welk deel hij wegsnijdt, maar de beoogde coalitiepartners hebben alvast een aantal suggesties gedaan. Aspirines, cholesterolverlagers, maagzuurremmers zouden uit het pakket kunnen.
Het niet meer vergoeden van deze middelen levert 880 miljoen euro op. Worden daar de kosten van pijnstillers, slaapmiddelen en antidepressiva bij opgeteld, dan loopt het bedrag op tot een slordige 1,3 miljard - eenderde van de totale uitgaven aan geneesmiddelen. Dat bedrag is voor CDA, VVD en D66 interessant, omdat de komende vier jaar een kleine 15 miljard moet worden bezuinigd.
Bron: Algemeen Dagblad (registratie verplicht).


<< naar Verpleegkunde & Psychiatrie