De berichten en columns in dit archief zijn gemaakt vóór verpleegkundigen en dóór verpleegkundigen. Je vindt hier informatie over verplegen en m.n. verplegen in de psychiatrie. Maar ook gezondheid en gezondheidszorg komen aan bod en verder alles wat met het beroep van verpleegkundige te maken heeft. Lees verder over de archieven >>


zaterdag 28 september 2002

Moeder Teresasyndroom

“Uit gevoel van mensheid" heeft Martha U. haar patiënten geëuthanaseert, zoals wij haar gister hoorden zeggen op de TV. Omdat verpleegkundigen zoals Martha U. en Lucy de B. (in Amerika kennen ze Dr. Kevorkian en in Engeland Dr. Shipman) zich blijkbaar niet aan de euthanasie-procedures kunnen houden, vermoedt men dat ze lijden aan het Moeder Teresasyndroom (zie ook de recensies). Want Moeder Teresa was ook niet heilig.

vrijdag 27 september 2002

Nieuw: Uitgaanslinks bij de Verpleegpost

Wekelijks bezoeken miljoenen mensen nachtclubs, discotheken, cafés en andere uitgaansgelegenheden. Het zijn plaatsen waar activiteiten mogelijk zijn voor alcohol- en drugspreventie en voor maatregelen om gezondheidsrisico’s als sexueel overdraagbare aandoeningen en lichamelijk geweld in het uitgaansleven te verminderen - Trimbos Instituut.
Omdat bekend is dat vpk-en, ondanks alle gezondheidsrisico's, toch veel uitgaan, voert de redactie van de Verpleegpost een gedoogbeleid t.a.v. uitgaan en heeft zij voor u een aantal verantwoorde links geselecteerd. Om risico's zoveel mogelijk te vermijden raden wij u aan te gaan rolstoeldansen. Maar wel gordel vast!

zondag 22 september 2002

De zuster wordt een klein baasje

De Hogeschool van Amsterdam geeft een oriënterende cursus over wat er allemaal bij komt kijken wanneer je als verpleegkundige voor je zelf wilt gaan werken. Voor deze cursus van 4 dagdelen van 3 uur betaal je maar liefst € 490,-. De H.v.A. is zeker ook voor zichzelf bezig! Zal wel aftrekbaar wezen.
Wat ze je niet leren is dat bazige vrouwen die zwanger zijn, 80 procent kans maken op een zoon. (Dat zegt een psychologe van de universiteit van Nieuw Zeeland - bron: health.nl.)

TV opnames bijwonen

Wil je op TV komen? Grijp je kans bij Vinger aan de pols.

Zorgethiek.nl vernieuwd

De in maart jl. opgerichte website Zorgethiek.nl van CNV Publieke Zaak is vernieuwd: Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen nu ook een eigen (ethische) praktijksituatie inbrengen.

Begeleiding na het sterven

Ik ben net terug van een zonnige vakantie op Curaçao en heb er weer helemaal zin in! Als eerste vond ik iets in mijn propvolle mailbox dat ik jullie niet wil onthouden: De astrale wijsheden van www.stervensbegeleiding.nl. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat elke overledene anders reageert op het overlijden? Mensen die in de buurt van hun lichaam willen blijven, zweven als het ware achter hun lichaam aan als dit naar het mortuarium wordt gebracht. Wanneer zij zich in het mortuarium instellen op hun achtergebleven familie, dan flitst men zichzelf daarmee terug naar huis.
Waarom vind ik dit nou zo grappig? Het heeft vast te maken met mijn na-de-vacantie-terug-in-bewolkt-Nederland-dip.

Nog een astraal advies voor een goed karma: Het kan ook gebeuren dat iemand op de operatietafel sterft. De arts zal dan het lichaam met respect moeten dichtmaken. Bovendien zal de arts tegen de overledene moeten zeggen wat er gebeurd is, dat men is overleden. Hiermee is men een grote hulp voor de overledene en deze zal de arts hiervoor ook dankbaar zijn. Volgend jaar maar eens op vakantie naar India.

Om in dezelfde sfeer te blijven: Bezoek eens het virtuele kerkhof van beroemde nurses.


<< naar Verpleegkunde & Psychiatrie