De berichten en columns in dit archief zijn gemaakt vóór verpleegkundigen en dóór verpleegkundigen. Je vindt hier informatie over verplegen en m.n. verplegen in de psychiatrie. Maar ook gezondheid en gezondheidszorg komen aan bod en verder alles wat met het beroep van verpleegkundige te maken heeft. Lees verder over de archieven >>


donderdag 11 juli 2002

CAO downloads

Tot voor kort kon je nergens een CAO integraal lezen op het net. Hoewel onze rechten (en plichten) daarin vermeld staan gingen de rechten van de uitgeverij daar nog weer boven. Maar voor een aantal CAO's ligt dat nu toch anders, dankzij de ABVAKABO/FNV. Zie onze nieuwe rubriek met links naar 'CAO downloads'.

dinsdag 9 juli 2002

Nieuwe rubriek binnen Hulpverlening Forum

Het al eerder genoemde Hulpverlening Forum heeft sinds kort ook een eigen rubriek gekregen voor vragen aan de Spoedeisende Hulp Afdeling.

Principeakkoord voor de CAO-ziekenhuizen

De bonden ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak, FHZ, NU’91 en De Unie Zorg en Welzijn hebben met de werkgeversvereniging NVZ een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de ziekenhuizen.
De CAO van 2001 kun je overigens ook digitaal naslaan op de site van de ABVAKABO.

zaterdag 6 juli 2002

zorgbeleid.com

Voor de vergadertijgers en scriptieschrijvers onder ons is zorgbeleid.com een must!

vrijdag 5 juli 2002

Mybenefitz

Gaat het dan toch nog aantrekkelijk worden om in de zorg te werken? Ziekenhuis- en revalidatiecentrumwerkers kunnen nu zelf hun arbeidsvoorwaarden samenstellen d.m.v. een meerkeuzensysteem! Het is flexibel, fiscaal aantrekkelijk en bovendien ... echt waar!
Iedereen heeft daarover een brief ontvangen. Geen brief gehad? Check it out op Mybenefitz

woensdag 3 juli 2002

Regeeraccoord

Lees het hoofdstuk Zorg uit het nieuwe regeeraccoord en de eerste reactie van de CNV. Wij wachten reacties van de organisaties van verpleegkundigen en de zorginstellingen af en hopen daar later meer over te kunnen melden.

dinsdag 2 juli 2002

Hard Nodig

De ABVAKABO vindt dat werkgevers te weinig doen om personeel te werven voor de gezondheidszorg. Ze werken niet voldoende mee aan het project "Hard Nodig" een project dat door de bond in het leven is geroepen ism het ministerie van VWS en het CWI, om mensen terug de zorg in te krijgen.

ABVAKABO FNV is erg kritisch over de resultaten en vreest dat het project volledig mislukt door de lakse opstelling van de werkgevers. De bond overweegt de steun aan het project in te trekken als hier niet snel verandering in komt en heeft dit vandaag in een brandbrief gemeld bij de Brancheorganisaties Zorg.

Lees het hele artikel.


<< naar Verpleegkunde & Psychiatrie