De berichten en columns in dit archief zijn gemaakt vóór verpleegkundigen en dóór verpleegkundigen. Je vindt hier informatie over verplegen en m.n. verplegen in de psychiatrie. Maar ook gezondheid en gezondheidszorg komen aan bod en verder alles wat met het beroep van verpleegkundige te maken heeft. Lees verder over de archieven >>


zaterdag 29 juni 2002

Belgische surfers

Niet minder dan vijftig procent van de Belgische internet-gebruikers ging al op zoek naar medische informatie op het web. Informatie rond chronische ziektes wordt het meest regelmatig opgezocht, in eerste instantie door mensen die zelf aan een chronische ziekte lijden ... Lees verder bij MediNet.be.

Belgische verpleegkundigen worden nogmaals van harte uitgenodigd om mee te werken aan De Verpleegpost!

vrijdag 28 juni 2002

Patiënt wil meer steun arts

Eén op de vier patiënten vindt dat artsen hen op moeilijke momenten niet genoeg steun en informatie geven.
Eén op de drie is van mening dat de arts niet snel genoeg kan worden bereikt als men iets wil weten. Patiënten zijn tevredener over de snelheid waarmee een verpleegkundige te spreken is.

Aldus een enquete van de consumentenbond onder 40.000 patiënten in 42 ziekenhuizen.

dinsdag 25 juni 2002

Hulpverlening Forum

Sinds een maand is er een nieuw forum, speciaal gericht op hulpverleners zoals ambulance, brandweer en politie. Dit forum is speciaal bedoeld om onderling vragen te stellen over de diverse soorten hulpverlening, om zo de uiteindelijke samenwerking tussen de verschillende hulpverleningsdiensten te verbeteren. In één maand tijd zijn er al 11 verschillende categorieën hulpverleners, 73 onderwerpen en 419 berichten geplaatst!

Heb je dus vragen aan de brandweer, politie of alle andere hulpdiensten, stel ze dan op dit nieuwe forum!

vrijdag 14 juni 2002

CAO-accoord GGZ!

"De bonden ABVAKABO FNV, CFO CNV-BOND, FHZ en NU’91 hebben met de werkgeversvereniging GGZ Nederland een akkoord bereikt over een nieuwe CAO GGZ. In 14 maanden krijgen de medewerkers er in totaal 4,75 procent structureel en 1 procent incidenteel bij."
Lees de hoofdlijnen van het accoord op de site van de CFO CNV-BOND.
Mag ik u allen, werkzaam in deze sector, feliciteren?!

woensdag 12 juni 2002

E-mailen voor amnestie

Bliksemacties zijn een van de meest succesvolle actietechnieken van Amnesty. In ongeveer dertig procent van de gevallen is er resultaat: een gevangene wordt vrijgelaten, een marteling wordt gestopt. Op de langere termijn hebben bliksemacties zelfs nog vaker een positief effect.
Het is heel simpel: Meld je supersnel aan en je ontvangt af en toe een solidariteitsmailtje voor een politieke gevangen. Je hoeft alleen maar te replyen en je hebt iemand geholpen!

zaterdag 8 juni 2002

DSM-IV

Over DSM-IV gesproken, da´s een heel mooi tool, je moet het alleen eerst leren. Dus een on-line variant zou een uitkomst zijn. Een zoektocht over het web leert echter dat zoiets niet bestaat. Wel zijn er veel goeie sites óver, zoals DSM-IV Lite, welke o.m. een aantal wetenschappelijke, psychiatrische, on-line tests bevat.
Nauurlijk zijn er ook nog de online-tests startkabel en de test.pagina, maar deze hebben een relatief hoog Viva-test gehalte.
Voor de niet-psychiatrisch geinteresseerde verpleegkundigen is er de gezondheidstest.pagina.

vrijdag 7 juni 2002

Moeilijke mensen

De kwaliteitssite op gebied van persoonlijkheidsstoornissen, Moeilijke Mensen, biedt info aan hulpverleners en cliënten. Ook over persoonlijkheidsstoornisen die (nog) niet zijn opgenomen in DSM-IV.
Vind je deze klanten te heavy, kijk dan eens bij de Vereniging voor Verlegen Mensen.


<< naar Verpleegkunde & Psychiatrie