De berichten en columns in dit archief zijn gemaakt vóór verpleegkundigen en dóór verpleegkundigen. Je vindt hier informatie over verplegen en m.n. verplegen in de psychiatrie. Maar ook gezondheid en gezondheidszorg komen aan bod en verder alles wat met het beroep van verpleegkundige te maken heeft. Lees verder over de archieven >>


maandag 27 mei 2002

Rehabilitatieteam Amsterdam

Goed nieuws voor de sociale psychiatrie: Voormalig dak- en thuislozen, waaronder vele psychiatrische patiënten, hebben voortaan recht op huursubsidie, waardoor begeleid wonen mogelijk wordt.
Kijk ook eens op de site van het Rehabteam in Amsterdam als je wil weten hoe er in de sociale psychiatrie gewerkt wordt met dak- en thuisloze psychiatrische patiënten. De column bevat veel aardig leeswerk, met meer afstand van het alledaagse.

woensdag 22 mei 2002

Gelinkt

Een leuk nieuwtje voor ons log en voor sommigen waarschijnlijk oud nieuws.
Het vakblad Verpleegkundenieuws heeft een artikeltje aan ons weblog gewijdt onder het kopje internet.

CAO Ziekenhuiswezen

De CAO Ziekenhuiswezen eindigt op 1 juli.
O.a. op grond van een enquete door de ABVAKABO FNV zijn er voorstellen gedaan naar de werkgevers.
De inzet is o.a.: een CAO van een jaar, loonsverhoging van 4%, een flinke stap richting een dertiende maand, betere kinderopvang en meer. Meer hierover op de site van de ABVAKABO FNV. Hier zijn ook heel veel andere CAO's te vinden. Wil je alle info in de brievenbus wordt dan lid van de bond.

vrijdag 17 mei 2002

Lek geprikt

"De kans dat mensen levensbedreigende verwondingen oplopen tijdens een acupunctuurbehandeling is groter dan patiënten en medici denken. Artsen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) luiden de noodklok." volgens het AD.

woensdag 15 mei 2002

SP wint verkiezingen!!

Tenminste als het aan digitaal actieve verpleegkundigen ligt...
Zorgportaal heeft in samenwerking met de AVVV vanaf februari de mogelijkheid geboden om te schaduwstemmen.

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben de SP als grootste partij gekozen, lijsttrekker Jan Marijnissen kreeg de meeste stemmen van de politici. Door verpleegkundig rekenen is de volgende zetelverdeling uit het stemlokaal van het Zorgportaal gerold:

1. SP 43 zetels
2. PvdA 19 zetels
3. VVD 18 zetels
4. Lijst Pim Fortuyn 17 zetels
5. CDA 16 zetels
6. GroenLinks 16 zetels
7. D66 10 zetels
8. ChristenUnie 5 zetels
9. SGP 3 zetels
10. Leefbaar Nederland 3 zetels


Check voor je gaat stemmen nog even de laatste uitslagen en de standpunten van de verschillende partijen met betrekking tot de zorg op politiek.zorgportaal.nl

(via de zorgkrant)

Zoek je nog kieshulp?
kieshulp kennisnet
stemwijzer.nl
stemwijzer sbs 6

zondag 12 mei 2002

DAG VAN DE VERPLEGING!!!

Alle verpleegkundigen een hele fijne dag toegewenst, vooral degenen onder ons (zoals ik) die op deze dag lekker mogen werken!
Zie ook Verpleegkunde-nieuws met hartenkreten!
Hebben jullie trouwens ook zo'n leuk presentje gehad? In ons ziekenhuis kregen we een sleutelhanger met een klein waterpasje eraan met de boodschap: Keep in Balance! Jullie begrijpen hoe blij we daar mee waren......
Het zou voor volgend jaar een leuke geste zijn als we een extra vrije dag erbij zouden krijgen, dat is pas een kado!!!!

donderdag 2 mei 2002


door Wim Stevenhagen - copyright Medisch Contact

woensdag 1 mei 2002

Zustertje Robot

In deze tijden van personeels-schaarste in de zorg is er nu in de VS een echte robot ontwikkeld die zorgtaken van verpleegkundigen kan overnemen. Daar zaten we echt op te wachten. Hij/zij/het deelt maaltijden en medicijnen uit en rijdt met plasjes naar het lab.
Willen wij ook die Helpmate®?
via Medisch Vandaag.

update: een bezoeker meldde ons dat ook de zorgkrant schrijft over de robot, en linkt naar het originele artikel in de Washington Post.


<< naar Verpleegkunde & Psychiatrie